Drone forsikring papire, pengesedler og lommeregner

Drone forsikring

Bjoern Drone Guides Efterlad kommentar

2 min læsetid

Drone forsikring, skal den nu også forsikres. Mange ting i dag er pålagt forsikring, og til tider virker det som lidt som en pengemaskine. Droner er ingen undtagelse, men når man tænker på hvad droner kan, så er det måske slet ikke så dumt. Drone forsikring er ikke dyrt, men du er dækket for mange millioner, så det er ikke den værste forsikring og betale.

Det hurtige svar

Hvis din drone vejer mere end 250gram skal den være ansvarsforsikrede. Din drone skal have en gyldig ansvarsforsikring med en forsikringssum på 750.000SDR, som svare til ca 6,5 millioner kr. Din indbos forsikring er ikke nok, du skal have en ansvarsforsikring direkte på dronen. Det koster omkring 1000kr om året det kan gøres billigere, men det afhænger af dit forsikringsselskab. Du kan også melde dig ind i en flyveklub og få din drone forsikrede den vej igennem. Hvis du vil flyve i byen skal din drone være forsikrede ligegyldig størrelse. (læs lovgivningen nedenfor) Det var det hurtige svar 😉

Lovgivning om drone forsikring.

Alt der vedrøre lov omkring droner har to sider, bydronekekendtgørelsen og landdronebekendtgørelsen. Det beskrives også som inden – og uden for bymæssigt område. Lovgivningen kan variere meget mellem disse to men lige på forsikringsområdet er de næsten ens.

Landdronebekendtgørelsen

§ 5. Droner, som ikke er mikrodroner, skal være dækket af en gyldig ansvarsforsikring med en forsikringssum på 0,75 mio. SDR, jf. artikel 7 i Europaparlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 785/2004 af den 21. april 2004.

Bydronebekendtgørelsen

§ 5. Droner skal være dækket af en gyldig ansvarsforsikring med en forsikringssum på 0,75 mio. SDR, jf. artikel 7 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 785/2004 af den 21. april 2004.

Der er ikke meget forskel og alligevel i byen skal alle droner være forsikrede, og på landet behøver mikrodroner ikke være forsikret. Dette kan nok debatteres, men de har nok undladt den linje med mikro droner i bydronebekt med vilje. Summen af drone forsikring er dog præcis det sammen om det er byen eller landet du skal flyve.

Krav Drone forsikring

Drone forsikring er lige som en bil, der skal minimum være ansvarsforsikring på. Den dækkende forsikringssum skal være på 0,75mio SDR. SDR er en bestemt valuta, der bruges i mange værdisætninger. 0.75mio svare ca til 6,5millioner danske kroner. Det er ikke et krav at have kaskoforsikring på din drone, og den skal også have en hvis værdi før det kan svare sig. Når du er ude og flyve er det en god ide og medbringe en kopi af dine forsikringer. Hvis der skulle komme en kontrollant eller politiet så kan de kræve og se det.

  • Minimum ansvar forsikring
  • Forsikringssum svarende til 0,75mio SDR
  • Dækker kun hvis du holder dig inden for reglerne
  • Kopi af forsikringspapirer ligges i dronetasken

Det der er vigtigt for dig og huske er at drone forsikring ikke dækker hvis du ikke overholder reglerne, det kunne f.eks være privatlivets fred. Derfor er det vigtigt du også har sat dig ind i reglerne og vi lavet en lille linkliste til dig neden for.

Links

Om skribenten

Bjoern

Bjørn er den primære certificeret pilot som du højst sandsynligvis vil møde når der skal løses en droneopgave. Udover dette så har han 100% styr på lovgivningen. Hvordan droner kan bruges inden for landbruget, og ikke mindst hvordan man sikre at få de lækre og professionelle luftfotos og dronevideoer i hus. Han skriver om alt under disse tre kategorier i bloggen.

Grafik: Freepik

Relateret Indlæg

Markanalyse med drone For at forstå hvad en markanalyse med drone, kan gøre for dig er man nød til at forstå hvordan det virker. Her på Godrone har vi taget udfordringen o...
Hvad er et Drone Barometer Dronebarometer måler luftens tryk, og luftens tryk ændre sig jo højere op man bevæger fra jordens overflade. Denne ændring i luftens tryk kan et bar...
Droneflyvning om vinteren Droneflyvning om vinteren - Sidder du og kigger ud på frostvejret eller sneen og tænker at årstiden kan skabe nogen unikke og flotte billeder?. Er du...
CCCI indeks fra NDVI og NDRE CCCI indeks - endnu et indeks der kan give os muligheden for at få mere data fra vores planter. Da vi skrev indlægget NDVI og NDRE lagde vi op til at...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *