Lækagesporing for Fjernvarmeværker

Lækagesporing med droner har adskellige fordele over den traditionelle bil. Dronens unikke perspektiv gør det muligt og inspicere arealer hvor bilen ikke kan komme frem. Ydermere er der mulighed for stiche billederne sammen til et stort kort som kan gemmes og bruges til sammenligning for hvert år.
 

Vi er leverandør til
Drone fordele

Lækagesporing med drone

Afdækning & Præcision

GoDrone Ikon - Spar tid og penge

Ja Lækagesporing med Drone er dyrer end den tradtionelle bil men afdækningen er også større , bedre og mere præcis - pris og kvalitet. Der er flere boligforeninger og grønneområder hvor bilen ikke kan køre for ikke at tale om transportledninger.
Ønsker i at få det hele med så er dronen den bedste løsningen - der ingen der siger at hele ledningsnettet skal overflyves hvert år. 


Mosaik & GIS

GoDrone Ikon - Flyve lavt og tæt

Dronens billeder og data gør det muligt at sammensætte billederne til en Mosaik (Kort) over hele ledningsnettes område. Mosaikken leveres som en GIS fil der kan indlæses i diverse GIS programmer og derved sammenligne årene.
En Mosaik er et georefereret kort der stemmer overens med dronens GPS kordinator og derved kan Mosaiken indlæses i de fleste kort programmer. 


Status på Ledningsnet

GoDrone Ikon - Mere sikkert

De fleste ledningsnet af rørsystmer har små utætheder som ikke betyder noget for den daglige drift men små utætheder er ofte dem der bliver til større brud senere hen. Reperation af Ledningsnet handler om at være på forkant så i bestemmer hvonår reperationen skal finde sted og ikke når de akutte brud opstår. Dette kan kun opnås ved at kende statussen på ledningsnettet og det er kun dronen der får det hele med. 


Akummuleringstanke

GoDrone Ikon - Fuldt overblik

Da vi allerede har dronen i luften med et termisk kamera så er der mulighed for få inspiceret akkumuleringstankene. Vi har et samarbejde flere producenter inden for akkumuleringstanke og med en termisk inspektion kan i få et overblik over manglende isolering på jeres tanke. Det er ærgerligt sted og havde varmtab og vi har set flere tanke med forældet isolering. 

 

Kort& KML rettelser

Professionel Drone inspektion

Efter endt droneoperation gennemgåes samtlige billeder og analyseres. Hvert billede med et interessepunkt (abnormitet) klassificeres og ligges ind på et ovetsigtkort som sendes fjernvarmeværket. Ledningsoplysninger er ikke altid 100% præcise og kan variere med et par meter og det kan vi se med dronen. Derfor retter vi jeres KML filer til så ledningsoplysninger stemmer overens med virkeligheden.Inspektion & Dokumentation

Til rigtig mange formål

Inspektion & Dokumentation

Til rigtig mange formål

GoDrone Ikon - Solceller

Solceller

GoDrone Ikon - Vindmølle

Vindmøller

GoDrone Ikon - Tag

Tag

GoDrone Ikon - Byggeplads

Bygge-pladser

Byggepladser

GoDrone Ikon - Bygninger

Bygninger

GoDrone Ikon - Skorsten

Skorsten

GoDrone Ikon - Både og skibe

Både & skibe

GoDrone Ikon - Broer

Broer

GoDrone Ikon - Kraner

Kraner

GoDrone Ikon - Forsikring

Forsikring

GoDrone Ikon - vandløb

Vandløb

GoDrone Ikon - Olie & gas

Olie & gas

GoDrone Ikon - Siloer

Siloer

GoDrone Ikon - Spir

Spir

GoDrone Ikon - Strøm

Strøm
Drone Dokumentation

Overblik og indsigt i processen

Mosaik kort 

Det fulde overblik

Flere og flere fjernvarmeværker bruger det der kaldes en Mosaik. En mosaik er sammensætning af billeder så man har et stort kort over hele ledningsområdet. Fordelen er at man slipper for at kigge på flere tusinde billeder og at det er muligt at ligge Mosaikken ind i et GIS system således at man har en Mosaik fra hvert år. På den måde kan man sammenligne de år man har fløjet og begynde og se mønstre og sammenhæng i lækagerne.
 Dine formål Vores droner

Drone dokumentation & inspektion

Der er plads Til dine ønsker

Lækagesporing efter dine behov

Grundlæggende er der en rød trød i lækagesporing med droner og vi har en fast måde at gøre tingene på for at opnå sikkerhed og ensartethed. Det betyder dog ikke at du som kunde ikke har mulighed for at komme med specielle ønsker og krav til operationen.

Ved en uforpligtende indledende snak gør vi alt for at forstå dine behov, og ud fra det planlægge den mest effektive måde at udfører operationen.

SIKKERHED & TILLADELSER

Tilladelse fra trafikstyrelsen

Drone video & luftfoto

En ny vinkel på dine opgaver

Vores droner er udstyret med et såkaldt redudant system hvilket betyder at den kan flyve  sikkert til landing selvom der skulle ske en fejl. Det redudante system dækker styreenhed, motorer og batterier. 

Vi sørger for at tilladelsen hos trafikstyrelsen er godkendt og operationen er beskrevet. Dette kan fremvises hvis der er ønsker om dette. 
Processen& Udførelse

Professionel Drone inspektion

Drone Dokumentation

Overblik og indsigt i processen
Lækagesporing med dronen foregår altid fra aften til tidlig morgen. Dette gøres for at have mest forskel mellem rørenes varmestråling og den forhåbentlig kolde overflade. Vi råder alle fjernvarmeværker til at kommunikerer med deres kunder hvornår vi flyver så flest mulige borger er underrettet. Vi planlægger ruterne og landingsområder hjemmefra og bevæger os rundt i område i en planlagt rækkefølge. Når natten er omme overføres billederne til en lukket server og senere processeres og analyseres efter kundes ønsker. Ved større brud vil kunden blive underretttet hurtigst muligt og få tilsendt de rå billeder med GPS information.
 

Sikkerhed

Udstyret

Pris eksempler

 

Kontakt os

Reperation af fjernvarmerør er sjovere planlagt end akut - vi hjælper dig med at skabe overblikket, kende dine rør og fokusere de rigtige steder. Overvejer du at få overfløjet et område eller hele ledningsnettet så står vi til rådighed. Vi tager også gerne et indledene gratis møde.  Akutflyvninger udføres også men der anbefaler vi at ringe. 

Kontakt os ...Vi håber på at høre fra dig!
 

Dansk Fjernvarme