Droner og 3D Printer

Bjoern Drone Guides Efterlad kommentar

7 min læsetid

Droner og 3D printer, to geniale teknologier der ikke kunne undgå og mødes. Verden er i rivende udvikling og det virker til at der kommer nye smarte ting og gadgets hver dag dag. 3D printeren er nu nede i pris hvor det kan være alle kan være med og de ses i flere og flere hjem. Droner har allerede indtaget verden med storm og kan fåes i alle afskygninger. I dette indlæg kigger vi nærmere på hvordan du kan bruge en 3D printer til dine droner.

3D printer

Droner og 3d printer, 3d printer eksempel

En 3D printer kan bruges til at printe mange brugbare ting også når det kommer til droner. Det gode ved de fleste 3D printer materialer, er at massefylden er lav, hvilket betyder at vægten er lav, og det er en stor fordel når det kommer til droner. Heldigvis behøver du ikke at kunne 3D tegne i et større 3d program for at bruge en 3D printer. Der er flere sider på nettet hvor folk deler deres projekter som du frit kan downloade og printe. Udvalget afhænger selvfølgelig af hvilken drone du har. De mest populære droner er der lavet flest 3d print til. Hvis du er ejer af en DJI drone så er der gode odds for at du kan finde noget og printe på en af de følgende sider. 

Sider med 3D print filer 

Thingiverse
Dette er vores foretrukne side, det er en af de største sider med over 1.5millioner uploads  og alt er gratis, hvilket ikke er tilfældet på dem alle. Thingiverse har ikke nogen retning og det vil sige herinde kan du finde alt fra knagerækker til flymotorer, og en masse gode drone dele.

Cults3d
Cults er også en af de spændende sider med mange filer tilgængelige. Ikke alt herinde er gratis desværre men til gengæld så har de gjort mere ud af kategoriseringen.  De har også temaer og begivenheder, og der er generelt et stort community på siden. 

STLbase
Denne side er ikke som de andre. Den fungere udelukkende som en søgemaskine for STL filer. Når du søger herinde så søger du på alle sider med STL filer, og så linker den f.eks til thingiverse. Det er smart med alt samlede på en side, dog har den hverken community, eller nogen andre former for kommunikations muligheder. 

Drone dele – 3d print

Efterhånden som du kommer ovenstående sider igennem begynder det nok og gå op for dig at der er mange mulige print i kategorien droner og 3d printer. Det er dog ikke alle der er lige gode, og til tider vil du opdage at virkeligheden ikke helt er det samme som billedet. Nogen dele skal tilpasses og andre sidder lige i skabet. Det er svært og forudsige hvilke dele du kan bruge for det hele afhænger af hvilken drone du har. Alligevel har vi samlet lidt samme så du kan se et par eksempler på hvad du kan printe til en drone.

DJI Spark Gimbal Cover

Drone, spark, gimbal cover
https://www.thingiverse.com/thing:2497610

Mavic Air benforlænger

Ekstra ben til din drone er noget du kommer til at elske. Bare et par centimeter gør meget når man skal lette i højt græs og man ikke har helipad med.

drone, 3d print, ben forlænger
https://www.thingiverse.com/thing:2831319

Mavic Pro complete set

Personen her gået hele vejen og lavet et helt set til Mavic pro. Du behøver jo ikke printe dem alle sammen 😉

Mavic pro, drone og 3dprinter,
https://www.thingiverse.com/thing:2243056

Phantom 4 Gimbal holder

Hvis du ejer en Phantom drone så har du garanteret oplevet flere gange at gimbal og kameraet sidder en smule udsat. Denne anordning kan holder på gimbal og linse når du ikke flyver.

Drone, 3d print, gimbal, phantom 4
https://www.thingiverse.com/thing:2378212

Firefly race drone

Her er der en der har lavet hele skellet til en “Race drone”. Du kan printe hver en del og købe motor, IMU, og fjernbetjening så har du din egen 3d printede “Race drone”.

DIY, racedrone, 3d print
https://www.thingiverse.com/thing:958541

Vores bedste print

Vi har efterhånden printet en del ting til vores droner, men den bedste er stadig vores arm holder til vores S1000. Her kan du se printeren igang.

Her kan du se den 3d printede del monterede på dronen.

Det er ikke muligt og købe den del vi har printede her, det kun muligt og købe hele armen. Derfor sparede 3d printeren os for 2400kr og så reddede den en prøve der ellers var tær på at blive aflyst. Vi har skrevet et helt indlæg om det og hvordan vi byggede en drone og opgraderede dronebeviset på 4 uger. Læs om det her

Opgraderede version

Vi har vidrerudviklet på denne del og forstærkede den. Du kan se forskellen på billedet neden for. Vi har derfor lagt vores eget 3d print op på thingiverse som du frit kan downloade.

https://www.thingiverse.com/thing:3894462

3D Printere

Har du endnu ikke erhvervet dig en 3d printer, men overvejer det? Så har vi her fundet to af de billige gode starter printer.

Ender Pro
Simpel 3d printer der ikke kræver for meget af dig og som hurtigt får dig igang med at printe. Den koster også lidt, men 2000kr er stadig i den billige ende af 3d printere.

Anet a6
Den måske billigste printer i forhold til størrelsen, men det kræver også lidt af dig. Den tager væsentlig længere tid og samle, og når den er samlet, skal du printe nye dele til den for at forbedre den. Den er lidt krævende, men det er en sjov og lærerig process der virkelig får dig inder under huden på 3d printeren. 1300kr.

Droner og 3D printer har flere ting til fælles. En af dem er bla. at det er en jungle og finde ud af hvad du skal købe og hvad dine behov er. Hvis du intet kendskab har til 3D printere så vil vi foreslår at du køber en billig evt brugt printer. Husk at 3d printer markedet er i rivende udvikling, hvilket betyder at der kommer nye store funktioner på de nye printere hele tide. Det betyder at du ikke skal give for mange penge for en brugt uanset nyprisen. 

Opsummering

Droner og 3d printer, der er masser muligheder derude for at printe tilbehør og reservedele til dine droner. Selvom du måske ikke ejer en drone så vil vi stadig anbefale og erhverve dig en 3d printer. Det både sjovt og lærerigt og du kan printe alle de der små ting som ikke er til at købe nogen steder. Det er også et perfekt far og søn projekt med massere af gode timer. Vi kommer helt sikkert til at skrive meget mere om 3d printere så følg med i bloggen.

Om skribenten

Bjoern

Bjørn er den primære certificeret pilot som du højst sandsynligvis vil møde når der skal løses en droneopgave. Udover dette så har han 100% styr på lovgivningen. Hvordan droner kan bruges inden for landbruget, og ikke mindst hvordan man sikre at få de lækre og professionelle luftfotos og dronevideoer i hus. Han skriver om alt under disse tre kategorier i bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *