Vil du gerne flyve med større droner end bare de små legetøjsdroner, men stadig bare på hobbyplan, så er dronetegn lige noget for dig. Her gennemgår vi kort, hvordan du får dit dronetegn.
Dronetegn & Registrering
Har du købt en drone over 250 gram, eller har planer om det, og er der nogen krav til dig, før du må flyve den.
- Bestå prøve “dronetegn” på nettet
- Registrer dig selv som drone-ejer
- Forsikring af drone
- Dogtag (infoskilt)
Der er altså fire krav til dig som skal være udfyldt, før du letter med din nye drone. Der en prøve der skal bestås, du skal registrere dig selv som ejer af drone, du skal forsikre dronen ,og du skal sørge for din drone har “dogtag” på. Hvis du allerede er så langt, at du kan sætte flueben ved hvert punkt, så det bare ud og flyve med din drone. Ellers kan du læse videre i indlægget, hvor vi gennemgår hvert punkt nærmere.
Dronetegn – En Prøve på nettet

Når din drone vejer over 250 gram, så er det et lovkrav, at du har bestået prøven “dronetegn” på nettet. Prøven finder du på Trakfikstyrelsens hjemmeside, hvor du logger ind med nemid og svarer på spørgsmålene. Prøven består af 12 spørgsmål, og du har 3 forsøg til at svare rigtigt. Spørgsmålene er forholdsvis simple og omhandler primært sikkerhedsregler omkring afstand og lovgivning. Hvis du intet ved om droner, er det en god ide at læse lidt op på det. Det kan du gøre ved hjælp af vores indlæg “Droneregler for private“.
- Link til prøven Dronetegn
Registrer dig selv som drone-ejer

Næste punkt på listen er at registrere dig selv som ejer af en drone/droner. Lige meget hvor mange droner du har eller har tænkt dig at købe, så skal du kun lave denne registrering en gang. Du udfylder alle felterne i formularen, som primært er personlige oplysninger som alder, cpr-nr og adresse mm. Når dette er gjort, får du tilsendt en mail med et droneejernummer. Dette nummer skal anføres på alle dine droners dogtag. For at registrere dig som droneejer kan du bruge et af følgende links.
- Link til Droneejerregistrering
Forsikring af din drone
Næsten alt skal i dag forsikres, og droner er ingen undtagelse. Derfor er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab. Nogle selskaber mener, at din drone er dækket under indboforsikringen, men det er meget sjældent sådan. En drone er fuldstændig ligesom en bil, og den kræver for det meste minimum en ansvarsforsikring. Når du ringer til din forsikring, så er der en ting du skal være opmærksom på, som er lovkravet. Din drone skal være dækket af en ansvarsforsikring, der minimum dækker skader op til 750.000 SDR. Dette svarer til cirka syv millioner kroner. Det lyder helt voldsomt, og du tænker garanteret, at det er dyrt. En årlig ansvarsforsikring ligger som regel omkring 1000 kroner pr. drone, og så har vi ikke sagt for meget.
Dogtag (infoskilt)
Dogtag. Du har garanteret undret dig over, hvad vi mente med dette. Et dogtag er et hundetegn, og referer til et lille skilt med informationer på. Ligesom det vi sætter i hundens halsbånd, i tilfælde af den løber væk, så et andet menneske altid kan hjælpe den hjem igen. Det er fuldstændig samme princip med dronen. På din drone skal du sætte et klistermærke/sklit, hvor på dine informationer fremgår.
- Krav til dronens dogtag
- Navn
- Telefonnummer
- Droneejernummer
Dette er minimumskravene til det skilt, du skal sætte på din drone. Droneejernummeret var det du fik da du registrerede dig som droneejer, og dette skal fremgå på alle dine droner.

Dette er et eksempel på, hvordan et dogtag eller skilt på din drone kunne se ud for private med dronetegn. Vi plejer at printe det ud på dymo og ligge helt klar neglelak på bagefter, så det holder længere. Der er større krav til dogtagget, når du har en virksomhed som os, men det er en anden snak.
Opsummering
- Bestå prøven “dronetegn”
- Registrer dig selv som drone-ejer og fået dronejernummer
- Forsikrede din drone med minimum ansvar 750.000SDR
- Dogtag sat på dronen med alle oplysninger
Er du kommet igennem alle punkterne? Det håber vi, du er, for så kan du med god samvittighed lette med dronen i dag. Husk nu det vigtigste er sikkerheden, og hvis du er ny, så gør dig selv den tjeneste at finde et sted langt væk fra veje, mennesker og bygninger som en åben mark f.eks., hvor du kan øve dig. På den måde skal du ikke koncentrere dig om alle reglerne, men kun fokusere på at kontrollere dronen. Du kan også sætte maks flyve afstand og højde på dronen, det er en god måde og starte ud med, så kommer den ikke for langt væk.
Det var alt for denne gang, vi håber du har fået svar på alt og du kom igennem det hele. Velkommen til droneverdenen 🙂