Hvad koster en dronevideo

Hvad koster en dronevideo?

Bjoern Drone Guides Efterlad kommentar

7 min læsetid

Hvad koster en Dronevideo? Det er et spørgsmål der bliver stillet oftere og oftere. Og er der noget mere irriterende end når man ikke bare kan få at vide hvad det koster? Næh det syntes vi heller ikke, så her på GoDrone har vi skåret ind til benet. Derfor får du her en gennemgang af hvad en dronevideo koster, og de elementer der afgør hvad den skal koste.

Krav til en dronevideo

For at forstå en pris i forhold til hvad en dronevideo koster, kræver det at man er klar over hvilke opgaver der ligger bag prisen. Det er en af de ting vi ofte har svært ved, når det angår et andet fag end vores eget. Det er fordi vi som regel ikke kan relatere til det. Vi har ofte ingen ide om hvad arbejdet/opgaven indebærer, andet end det slutresultat vi ser. Derfor skærer vi nu en dronevideo ud i de forskellige dele, så du får et indblik i hvad det egentlig kræver når man har spørgsmålet: “Hvad koster en dronevideo?”. Prisen på en dronevideo er nemlig afhængig af:

Forberedelse

Forberedelse, det har alle jo brug for i større eller mindre grad tænker du måske? Ja det har du ret i, men at flyve med drone kræver at man undersøger hvilket område man skal flyve i. Det er ikke tilladt at flyve alle steder, der er mange restriktionsområder og derfor er man som dronefører nødt til at undersøge dette. Udover det, så skal batterier lades op, dronen samt diverse udstyr skal pakkes – her gælder også sikkerhedsudstyr/afspærring. Hvis der skal optages et sted med mange mennesker kræver det tit afspærring, skiltning og/eller en ekstra medarbejder.

Politiorientering

En politiorientering er ikke et krav for at en dronevideo kan blive lavet, medmindre det er inden for bygrænsen. Den burde faktisk ikke stå under “krav til en dronevideo” for man kan jo godt lave en dronevideo uden, medmindre det er i byen. Det er en  opgave som ikke alle er klar over eksisterer for os droneførere. Reglerne er sådan, at hvis man agter at flyve inden for en bygrænsen, så kræver det at politiet er informeret. Dette kaldes en politiorientering, og det er en blanket der skal udfyldes udførligt. Den skal  sendes til pågældende politikreds, minimum 24 timer inden flyvning. Dette er altså droneførerens ansvar, og det kræver lidt mere tid ved skrivebordet før opgaven kan blive udført.

Droneregler i byen
Hvad koster en drone video
Politiorientering drone

Politiorientering er altså et lovkrav i byen, mens opgaver uden for bygrænsen ikke betinget af denne orientering, og har derfor ikke har denne udgift.

Flyvetid

Den reelle flyvetid. Her er det punkt på listen alle kunder forstår. Den faktiske udførelse hvor grundproduktet, man gerne vil frem til, bliver produceret. En drone har en pris, og er sjældent billig. Derfor koster den noget at bruge i timen, ligesom alt andet. Videooptagelser er også mere krævende fordi god optagelse også kræver god flyvning. Personen der flyver den, har både taget et certifikat og brugt mange træningstimer på bare at lære at flyve. Det er også en del af prisen på hvad en dronevideo koster.

Filhåndtering

Nu er opgaven filmet og det hele ligger på dronens hukommelseskort. Derfra skal det flyttes til en computer, kigges igennem, sorteres og derefter enten sendes til kunden, eller videre til efterredigering. Hvis man har optaget mange minutters video, optaget 4k, eller taget mange billeder, så kan det være en større proces. Det tager tid at kigge det hele igennem, udvælge, uploade og sende. Det er f.eks. ikke muligt at sende en mail med 5gb billeder og video, så det skal klares på anden vis.

Videokvalitet/videoopløsning

Kvalitet koster. Videokvaliteten fortæller noget om hvor godt, og dyrt, et kamera man har. Meget høj kvalitet, har kostet mange penge i udstyr, og er derfor også dyre at bruge – men så leverer det altså også bedre. En anden ting ved videokvalitet er størrelsesforskellen når det kommer til opløsningen. Det er der mange der ikke tænker over, men en optagelse i 4k er næsten tre gange større, end en optagelse Full HD (1080p). Det vil sige at de både fylder meget mere, de er også tungere at arbejde med, kræver mere tid, men leverer også et flottere resultat.

Logbog

Efter hver professionel flyvning, er der en lovgivning der siger at der skal skrives logbog. Denne logbog skal være udførligt skrevet af droneføreren. Der er krav om persondata på droneføreren, CVR-nr., al droneinformation, tidspunkter start/slut og adresser. Dette er bare nogle af de ting der høre under logbog. Det tager tid at udfylde, og det er lovpligtigt at de skal gemmes og arkiveres.

Transport

Det bliver ikke nemt at optage hos dig hvis vi ikke kan komme derud. Transport er en uundgåeligt faktor, og derfor også noget man ikke kan gøre gratis. Det bliver som regel lagt oven i tilbuddet, medmindre andet er aftalt.

Tilvalg til en dronevideo

Punkterne ovenfor er det vi skal igennem for at lave en optagelse og  er derfor fundamentet i en dronevideo. Nogle kunder vil dog gerne havde lavet et færdigproduceret videoprodukt, og ikke blot optagelserne. Det er selvfølgelig også en mulighed hos os. Dette er et tilvalg som kan laves efterfølgende, og er ikke et krav til en droneoptagelse. Vi har valgt og ridse disse punkter op også:

Efterredigering & effekter

Dette element er et tilvalg til kunden, alt efter ønske og opgavetype. Efterredigering og effekter, kan begge være tunge poster og ekstremt tidskrævende. Efterredigering skal forstås som redigering af selve materialet, det kan være klipning og tilpasning af videoen. Effekter er lidt i samme boldgade – slowmotion, zoom, ja alt som giver effekt på optagelsen. Begge ting bliver oftest først valgt hvis man har bestilt det der hedder et færdigt videoprodukt.

Færdigt video produkt

Et færdigt video produkt hos GoDrone er en sammeklipning af optagelserne, med tilpassede sceneskift der matcher et stykke musik. Dette bliver til en video med intro og afslutning på omkring 2-3min. Denne type dronevideoer bruges ofte til marketing-/referencevideoer, og inkluderer hele pakken. Disse videoer kræver tid, koncentration og perfektion for at opnå en flot og fejlfri video.

Hvad koster en dronevideo?

En dronevideo er altså minimum betinget af disse punkter for at kunne blive produceret:

  • Forberedelse
  • Flyvetid
  • Video kvalitet
  • Filhåndtering
  • Logbog

Hvordan prissætter man så dette? Her hos GoDrone har vi kogt de enkelte delelementer til en dronevideo, sammen til en pris. Det har vi gjort fordi det vil være uoverskueligt at skulle havde en pris på hvert af de punkter, specielt når flere ikke kan undværes. Vi har bare skåret dem ud så du ved hvad en dronevideo indebærer. Disse punkter danner det grundlæggende, for at kunne lave en dronevideo som tilsammen udgør det produkt vi kalder for GoBasic, der indeholder de elementer man ikke kan undvære. Dette er taget ud fra vores prisside som du kan se læse mere om her.

Hvad koster en dronevideo Dronevideo pakker

GoBasic, som billedet viser, indeholder altså:

  • Forberedelse
  • Full HD opløsning
  • 1 times flyvning
  • Filhåndtering
  • Logbogen (Logbogen hører her under filhåndtering)

Alt dette er minimum for at kunne optage en dronevideo.

Så hvad koster en dronevideo?

En dronevideo koster 3000 kr. plus transport hos GoDrone.

Nu sidder du så og tænker at der er et enkelt punkt på det næste tilbud “GoAdvance” som du skal bruge, f.eks politiorientering, skal du så betale 6000 kr. for det? Nej selvfølgelig skal du ikke det. Dette er priseksempler, og vi er slet ikke så firkantede her hos GoDrone. Du kan vælge og vrage i mellem punkterne, så du kan få speciallavet lige den pakke der passer til dig, og opgaven. Det eneste du ikke kan undgå er basic pakken, fordi den udgør fundamentet i enhver dronevideo.

Hvad med de to andre produktpakker?

GoAdvance og GoPremium er som sagt også priseksempler, men kort forklaret:

GoAdvance får du dobbelt så meget flyvetid, væsentlig højere opløsning, politiorientering og efterredigering. Denne løsning er rigtigt god hvis du skal bruge meget optagelse, i en god kvalitet, tilpasset materiale og inden for bygrænsen.

GoPremium er hele pakken, det er en løsning der tager udgangspunkt i at lave et færdigt video produkt som kan bruges til fremvisning, med alt hvad dertil hører.

Prissætning

At definere en pris på et produkt man levere er altid svært. For os handler det om at du forstår hvilke arbejdsopgaver der ligger foran og efter en dronevideo. På vores side med dronepriser har vi lavet flere gode priseksempler, så du kan få en ide om hvad det vil koste. Vores priseksempler, og den endelige pris du får, kommer ikke til at ligge langt fra hinanden – hvis der da overhovedet er en forskel.

Vi har nu skåret langt ind til benet og prøvet at give dig et godt indblik i vores verden og prissætning , til når du har spørgsmålet hvad koster en dronevideo?.

Vi håber du kan se at der er meget mere arbejde i det, end bare at optage. Tøv endelig ikke med at kontakte os – vi vil hellere end gerne have dialogen, også selvom du endegyldigt ikke har taget stilling til noget endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *