Den maksimale flyvhøjde for droner

Hvor højt må man flyve med sin drone?

Bjoern Drone Guides, Droneregler & Lovgivning Efterlad kommentar

2 min læsetid

Er du også i tvivl om hvor højt du må flyve med din drone når du er i byen eller uden for byen? Vi bliver ofte spurgt omkring regler og lovgivning når det kommer til droner. Vi oplever også en del droneoptagelser online der overskrider den danske lovgivning når det kommer til flyvehøjde for droner. Og her er det helt korte svar til maksimal flyvehøjde for droner:

  • Flyvehøjde for droner i by: 120meter
  • Flyvehøjde for droner uden for by: 100meter

Sidder du som privatperson og er i tvivl om reglerne for dig, så har vi lavet et indlæg der hedder Droneregler for private.

Max flyvehøjde for droner i byen

Man kan godt undre sig lidt over at den maksimale flyvehøjden for droner i byen er 120meter, som er højere end flyvehøjden uden for byen. Forklaringen ligger i flytrafik og det luftrum vi ikke må flyve i med vores droner. Luftrummet for fly er nemlig hævet inden i byen pga at støjgener. Derfor har vi været så heldige at få lidt ekstra flyvehøjde for droner i byen. Når du flyver i byen skal du huske at det stiller større krav til dig og dit kendskab til lovgivningen. Er du interesseret i at læse om droneregler i byen så kan du gøre det i vores indlæg “Droneregler i byen”.

Max flyvehøjde for droner uden for byen

Den maksimale flyvehøjde for droner uden for byen er 100meter, altså 20meter lavere end inden for byen. Det er igen pga af den lufttrafikken i luftrummet over dronerne, flyene flyvere lavere på landet. Til gengæld har du mere plads og flyve på og mindre krav til dig som droneføre. Selvom der er massere plads i naturen, uden for byen, så skal du være opmærksom på at ikke alle områder må der flyves i. Vi har skrevet om de såkaldte no-drone-zoner som du kan læse om i indlæget “Hvor må man flyve med sin drone“.

Max flyvehøjde for droner til vands

Flyvehøjde for droner til vands er 100meter, det samme som uden for byen. Husk dog at det er 100meter over havets overflade og ikke toppen af din yacth. På vandet er der også særlige regler om skibe og offshore installationer. Hvis du kan skal flyve over vand og gerne vil vide mere om reglerne så kan du læse om det i dette indlæg “Dronerregler til vands

Konklusion

Der er altså to forskellige højder du skal huske på, alt efter hvor du befinder dig henne. Du kan også gøre det på den sikre måde og holde dig under 100meter i flyvhøjden alle steder. På den måde er du sikret at du holder dig inden for lovgivningen altid. Vidste du at vores droner måler højden med et barometer ? Du kan læse om det i vores Drone teknik indlæg “Hvad er det barometer”. Husk der også er regler for hvor langt væk du må flyve med dronen.

Om skribenten

Bjoern

Bjørn er den primære certificeret pilot som du højst sandsynligvis vil møde når der skal løses en droneopgave. Udover dette så har han 100% styr på lovgivningen. Hvordan droner kan bruges inden for landbruget, og ikke mindst hvordan man sikre at få de lækre og professionelle luftfotos og dronevideoer i hus. Han skriver om alt under disse tre kategorier i bloggen.

Grafik: Freepik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.