Drone with powergenerator underneath its a hybrid

Hybrid drone hvad er det?

Bjoern Drone Guides, Drone news Efterlad kommentar

4 min læsetid

Hybrid drone, alt er hybrid i dag og nu er dronerne det også. Hybrid betyder sammensætning af to forskellige elementer eller arter. Du har sikkert hørt det når der tales om biler. En hybridbil hvor der kombineres el- og brændstofdrevet motorer for at bruge mindre fossilet brændstof. En hybrid drone er lidt modsat.

Hvad er en hybrid drone

  • Hybrid drone: En drone der er elektronisk drevet, men som producere supplerende strøm via en indbygget brændstofdrevet generator.

Her ses Walkera AL 1200 hybrid, og som du kan se er generatoren monteret under dronen. Brændstof tanken er under låget i toppen af dronen.

Walkera 1200 QL

Det er altså en normal drone som får sit strøm fra det opladet batteri, men der er monteret en generator på dronen, som producere strøm mens den flyver. Nedenfor kan du se et eksempel på hvordan strømmen løber igennem dronen.

Hybrid drone how the electric current flow from the generator to motor

Hvorfor bruge hybrid drone?

Det virker lidt som at sætte en brændstofmotor på en Tesla. Det lyder helt tosset men hvorfor så gøre det? Droner har præcis den samme udfordring som de fleste elbiler har, de køre/flyver ikke så lang tid, før de skal lades op igen. De fleste droner i dag kan flyve mellem 10 og 30 min. En hybrid drone kan sagtens være i luften i en time, og nogen helt op til 10 timer før de løber tør for strøm. Det giver en masse nye muligheder at bruge dronerne på. Der er meget snak om pakkelevering med droner og her kunne det jo være optimalt hvis dronen kun flyve i mere end 30 minutter. Det kunne også være eftersøgning af forsvundne personer, hvor hvert et minut kan være livsafgørende.

Udfordringen

Den største udfodring ved droner er vægten vs strømforbrug. En hybrid drone er endnu værre da den skal bære en brændstofdrevet generator. Der er grænser for hvor let man kan producere en motor og selve generator enheden. Der er lavet mange minimodeller af generator i verden, men de producere oftest ikke nok strøm. Dette resultere i at det primært er større droner der monteres generatorer på, så de kan løfte dem.

Gasolinepower generator for hybrid drones walkera
Walkera Power System

De fleste generator til droner vejer 3-6kg og så skal der også et par liter brændstof med. Derfor er den samlede vægten hurtigt oppe på 6-8kg og så skal dronen evt også havde et kamera eller ligene enhed. Det betyder altså at din drone skal kunne bære 8-10 kg for at det kan lade sig gøre. Vi skal nok lave et indlæg om vægt vs generator effektivitet på et tidspunkt så der kommer direkte tal på. Det kræver en drone i hvis størrelse før det kan lade sig gøre.

Hybrid Drone Regler

Nu sidder du måske og tænker med alle de drone regler der er, så er der garanteret også specielle regler omkring hybrid. Svaret er nej. For en gang skyld har de lavet regler sådanne at de dækker alle droner uanset drivmiddel. Vi var selv lidt i tvivl, da det ikke står direkte i lovgivningen så vi skrev og spurgte trafikstyrelsen og har fået bekræftede at der ingen særlige regler er. Derfor skal du bare forholde dig til de almindelige droneregler.

Opsummering

Dette er en mulighed for hybrid drone, som sagt er hybrid en sammensætning af to forskellige ting. Det betyder at der er mange droner der bliver kaldt hybrid og ikke alle har en brændstofdrevet generator. En drone med fastevinger som et fly og almindelige drone motor ville man også kunne kalde en hybrid. Denne slags hybrid drone som vi har omtalt i dette indlæg er ikke så udbredt endnu her i Danmark men de begynder så småt og vise sig. Deres langtids flyvninger giver så mange muligheder så vi tror bestemt der er en stor fremtid for disse droner. Vi håber du blev lidt klogere på hvad sådanne en hybrid drone kan bestå af. Der kommer flere dybdegående indlæg om denne teknologi og hvad der ellers rør sig i droneverden så følg vores blog og hold dig opdateret.

Om skribenten

Bjoern

Bjørn er den primære certificeret pilot som du højst sandsynligvis vil møde når der skal løses en droneopgave. Udover dette så har han 100% styr på lovgivningen. Hvordan droner kan bruges inden for landbruget, og ikke mindst hvordan man sikre at få de lækre og professionelle luftfotos og dronevideoer i hus. Han skriver om alt under disse tre kategorier i bloggen.

Grafik: Freepik
Sources: marketing@walkera.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *